Archief voorCD&V

Innesto congrestekst

donderdag, 2 mei 2013

Vandaag had ik samen met vele andere vrijwilligers het genoegen om in het Innestocafé de voorstelling/persconferentie van de Innesto congrestekst bij te wonen.

Deze congrestekst moet de kers op de taart worden van de inhoudelijke vernieuwing van CD&V.
De congrestekst is opgesteld door 30 high-potentials (de Innestogroep), aangevuld met de input die voortkwam uit verschillende interne dialoogmomenten met interessante gastsprekers en een online forum.

Als lid van Algemene vergadering van CD&V heb ik afgelopen dinsdag mee een ‘go’ gegeven om de externe dialoog op te starten. De teksten liggen nu ter bespreking voor bij de lokale afdelingen, provinciale afdelingen en stakeholders.
Ik ben ervan overtuigd dat de komende weken en maanden aangename en soms wel eens verhitte debatten zullen plaatsvinden in de verschillende afdelingen.

De amendementen die geformuleerd worden tijdens deze externe dialoog zullen finaal besproken worden tijdens het Innestocongres. Het Innestocongres vindt plaats in Lommel (Center parcs Vossemeren) in het weekend van 16 en 17 november.

Voor Knokke-Heist heb ik er alvast één belangrijk standpunt uitgepikt. Het gaat over het woonbeleid, natuurlijk.

Ik citeer :
“CD&V wil dat Sociale huisvestingsmaatschappijen volop inzetten op het realiseren van starterswoningen, zodat die gezinnen die niet in aanmerking komen voor een sociale woning, maar ook niet over de nodige middelen beschikken om een woning op de private markt aan te kopen, toch een kwaliteitsvolle bescheiden woning kunnen verwerven. Later, wanneer ze een spaarpotje bijeenhebben, kunnen ze uitkijken naar een grotere woning. De starterswoning komt dan terug vrij voor een ander jong gezin via het voorkooprecht van de sociale huisvestingsmaatschappij.”

De tekst is te vinden op http://www.cdenv.be/innesto-congresteksten.

Bij deze is het debat geopend.